Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

 

 

 

28 artiklar
Sortera efter:

Täcken & kuddar

Hos oss på Linea hittar du både täcken och kuddar i en mängd olika modeller och material. Oavsett om du önskar ett täcke som är varmt och skönt, tunt och svalt eller något däremellan, så hittar du detta i sortimentet bland mycket annat. Du hittar dessutom kuddar i olika storlekar och likaså fyllningsgrad beroende på om du vill ha en låg, medium eller hög kudde att sova på. När du har sovit gott med härliga täcken och kuddar, kan du därefter bädda sängen med våra ljuvliga överkast. Önskar du att införskaffa nya sängkläder hittar du dessutom ett stort utbud med påslakansetHandla tryggt och enkelt online hos oss på Linea.

 

Att välja rätt täcke

Det finns olika täcken att välja mellan beroende på om du är frusen, varm eller växlar i värme under natten. Om du fryser lätt kan det vara bra att välja ett varmt täcke med extra fyllning som håller värmen. Är du däremot varm och svettas lätt är ett svalt täcke oftast det bättre alternativet att välja. Mixar du mellan att vara varm och kall så finns det också ett täcke med medium fyllning.  

 

Att välja rätt kudde

En bra kudde ökar förutsättningarna till en skön nattsömn. Även här finns det olika kuddar att välja mellan beroende på hur du sover om natten. Ligger du ofta på mage är en låg kudde bra för att både nacke och rygg hamnar i en bättre position. Sover du istället mer på rygg är en medelhög kudde ett bra alternativ då nacken får ett bra stöd.  Om du sover på sidan är en medelhög till hög kudde oftast bättre då det likaså här ger bättre stöd för nacken beroende på hur bredaxlad man är. Försök att ha en så rak position som möjligt i nacken längst med ryggraden. Om kudden är för låg lutar nacken neråt eftersom axeln tar emot och om kudden är för hög hamnar nacken lite för högt vridet uppåt. Anpassa efter vad just du behöver.

 

Hur ofta ska man tvätta täcken och kuddar?

Rådet är att tvätta täcken ca 1–2 gånger om året och kudden runt 3 gånger om året. Vid överdriven tvättning kan både täcke och kudde slitas ganska snabbt. Därför är det också bra att istället vädra dessa vid jämna mellanrum.