Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

 

 

 

Att välja rätt gardinmodell

En gardin kan verkligen förändra ett rums intryck. Det finns inget snabbare, billigare och bättre sätt att göra om hemma än att byta gardiner. Vi guidar dig till vilken gardin du skall välja.

 

PANELLÄNGDER

Panellängder, eller panelgardiner eller vepor som de också kallas är smala längder som hänger raka från gardinstången. De ramar in fönstret och ofta blir det finast att ha flera panellängder omlott på varje sida. Använd gärna olika färger på panellängderna för att matcha varandra. Det kan också vara fint med en mönstrad och en enfärgad panel som plockar upp mönstrets färger.

När du hänger upp panellängder använder du panelvagnar. I botten av längden placerar du tyngden som medföljer panelvagnen, det ger ett fint fall på gardinerna. Om du vill hänga flera panellängder omlott rekommenderar vi att du använder dig av öppna panelvagnar.

Se alla våra panellängder »

 

KANALLÄNGDER

Kanallängden är vår vanligaste gardintyp. Den har en kanal sydd på gardinen och träs på gardinstången. Kanallängden är bra då den passar på flera typer av gardinstänger. En kanallängd liksom många andra längder kan hänga rakt ner eller dras ihop på mitten av ett omtag eller gardintofs.

Våra kanallängder finns ofta i två längder, en som når ner till golvet och en som når strax nedanför fönsterbrädan.

Se alla våra kanallängder »

 

 

ÖLJETTLÄNGDER

Öljettlängder träs direkt på gardinstången och är lätta att hänga upp. De passar bra i rum där man vill kunna dra för, antingen för att minska insyn eller ljusinsläpp. Öljettlängden blir snyggt veckad när du hänger upp den.

Se alla våra öljettlängder »

 

 

 

 

KNYTBANDSLÄNGDER & HÄLLÄNGDER

Både knytbandslängder och hällängder har hällor som träs eller knyts på gardinstången. Hällorna kan sitta både på gardinens framsida, baksida (kallas även franska veckbandslängder) eller ovanpå gardinen. Knytbandslängder är knutna i överkant. Hällängder har hällorna i ovankant av gardinen.

Se alla våra knytbandslängder »
Se alla våra hällängder »

 

 

 

VECKBANDSLÄNGDER & FRANSKA VECKBANDSLÄNGDER

Veckbandslängder ger ett fint fall med mjuka veck. Du kan själv välja hur tätt vecken ska sitta eftersom det sitter ett påsytt veckband på gardinens baksida. Där fäster du fingerkrokar som du hänger upp i ringar på gardinstången. Veckbandslängder ger ett klassiskt sobert intryck.

Den franska veckbandslängden har färdigsydda hällor på baksidan och du slipper använda fingerkrokar. Upphängningen ser likadan ut som en vanlig veckbandslängd.

Se alla våra veckbandslängder »

 

 

 

MULTIBANDSLÄNGDER 

Multibandslängder har ett fastsytt band på baksidan av gardinen som ger flera upphängningsmöjligheter. Du väljer själv vilken upphängningsform du vill ha. 

Välj mellan följande sätt att hänga upp gardinen:

  • - Färdig kanal att trä på gardinstången.
  • - Hällor som man trär på gardinstången vilket gör att gardinen veckar sig fint.
  • - Fingerkrokar (vanligt veckband).
  • - Waveupphängning med rynkbandskrokar. 
  •  

 

Se alla våra multibandsgardiner »

GARDINKAPPOR & BÅGAR

Gardinkappor är korta och hänger över hela gardinstången, de är oftast inte högre än ca 50 cm. De hängs oftast upp med en kanal. Sätt gärna gardinstången en bit ovanför fönstret, då blir intrycket av fönstret större. Gardinkappor kan hänga för sig självt eller kombineras med någon längd bakom. Använd då dubbla gardinstänger.

Bågkappor är en gardinkappa som är formad som en båge. Bågkappor är alltid färdigfållade och säljs ej som metervara.

Tygåtgång gardinkappor
Kappmetervara bestämmer du själv hur lång du vill ha, du beställer i antal hela meter. Tänk på att beställa och klippa till jämna rapporter (mönstrets upprepning) så att inte mönstret hamnar snett eller skevt. Kom ihåg att beställa 70 % extra. Om fönstret är t.ex. 1,5 m brett, köp 2,55 m tyg. Mät fönstrets bredd och gångra med 1,7.

Tygåtgång gardinkappor med veckband
2-fingerkrok och en tom ficka drar 35 cm extra tyg/m (9 krokar/m).
2-fingerkrok och två tomma fickor drar 30 cm extra tyg/m (7 krokar/m).
3-fingerkrok och en tom ficka drar 80 cm extra tyg/m (8 krokar/meter).
3-fingerkrok och två tomma fickor drar 45 cm extra tyg/m (6 krokar/m).
4-fingerkrok och en tom ficka drar 95 cm extra tyg/m (8 krokar/m).
4-fingerkrok och två tomma fickor drar 70 cm extra tyg/m (8 krokar/m).

Se alla våra gardinkappor & bågar »

ROLL UP-GARDINER

Roll up-gardinerna är gardinkappor med variabel höjd, där du kan anpassa höjden efter fönstret eller för att reglera insyn och ljusinsläpp. Trä på gardinen på en gardinstång, vik eller rulla sedan upp gardinen till önskad längd. Använd banden att knyta upp gardinen på rätt höjd.

Vi föreslår att du trär en lätt stång eller pinne genom kanalen på gardinens underkant, då blir den lättare att rulla och rullningen blir rak. Vill du istället ha lite häng på rullningen rullar du upp den utan pinne.

Se alla våra roll up-gardiner »