Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

 

 

 

220 artiklar
Sortera efter:
Visa fler

Påslakanset

Bädda nytt med ljuvliga påslakanset. För visst är det skönt att krypa ner i en nybäddad säng med mjuka och sköna lakan? Hos oss på Linea hittar du ett brett sortiment av påslakan där du kan välja och vraka mellan olika färger, mönster och kvalitéer. Är du kanske ute efter något blommigt, randigt, rutigt eller ett påslakanset i satin eller linne? Då kan du ta en titt i sortimentet och hitta dina favoriter.  Du hittar även bäddset som passar både dubbelsäng, king size säng, enkelsäng och för barn. Med vårt filter kan du enkelt filtrera synligheten utefter en specifik storlek eller kanske färg och få fram en synlighet utefter just dina önskemål. Upptäck våra ljuvliga påslakanset från varumärken som Borganäs, Classic Textiles, HT Design, Recycled by Wille och vårt eget varumärke Linea.

Shoppa tryggt och smidigt hos oss på lineahemma.se

 

Vad är ett påslakanset?

Påslakanset eller också kallat bäddset är de textilier som används till sängen. Ett påslakanset kan innehålla olika många delar beroende på sängstorlek och likaså storlek på täcket. Ska du köpa påslakanset till en enkelsäng ska du välja ett bäddset i 2 delar. Då ingår ett örngott till kudden och ett påslakan i storlek 150x210 cm. Om du däremot letar efter ett påslakanset till King Size säng eller dubbelsäng med ett stort täcke så väljer du ett bäddset i 3 delar. Då ingår det två örngott och ett större påslakan i storlek 220x210 cm. Har du dubbelsäng med två enkeltäcken? Då kan du alltid köpa två bäddset anpassade efter enkelsäng. Om du önskar handla påslakan till spjälsäng eller barnsäng hittar du även det hos oss på Linea.

 

 

Påslakanset King Size 

Hos oss på Linea hittar du påslakanset till King size säng i flera olika färger och mönster. Om du enbart önskar se bäddset för denna sängtyp med ett större täcke kan du enkelt klicka in på kategorin Påslakanset King Size. 

 

Lakan & örngott

Sköna lakan & örngott till sängen gör din sömn mer bekväm och behaglig. Hos oss på Linea hittar du både underlakan, dra-på-lakan, sängkappor och örngott bland mycket annat. Upptäck ett stort sortiment där du kan välja mellan flera olika färger, material och storlekar. Somna gott i våra lakan & örngott och vakna utvilad på morgonen. Passa även på att upptäcka vårt stora utbud av påslakansetAlltid med bra priser och snabba leveranser.

 

 

Hur ofta ska man byta lakan?

Exakt hur ofta man ska byta lakan beror lite på situationen men rekommendationen är att byta sängkläder och lakan en gång i veckan alternativt minst en gång varannan vecka. Anledningen är att det både kan bildas bakterier och utlösa allergier om man inte byter sina sängkläder och lakan på länge.

 

 

Hur ofta ska man tvätta lakan?

Lika ofta som du ska byta lakan och sängkläder bör du också tvätta dom. Därför är oftast riktlinjer att tvätta både lakan och påslakan minst en gång varannan vecka men helst en gång i veckan. När du tvättar dina sängkläder kan du tänka på att vända påslakan och örngott till avigsidan för bästa resultat. Exakt hur många grader du ska tvätta påslakan, örngott och lakan i beror lite på materialet, men oftast mellan 40–60 grader. Kontrollera gärna tvättrådsetiketten och anpassa tvätten efter just dina sängkläder och lakan. Om du behöver mer allmänna råd gällande textilier kan du ta en titt på en liten guide med tvätt- och skötselråd.