Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

 

 

 

Materialguide

Olika material har olika egenskaper. Vissa material är bättre lämpade till gardiner och heminredning medan andra passar bättre för sängkläder. Här ger vi dig en guide till våra olika material.

Bomull är naturfiber från bomullsbusken. Bomullen har en hög slitstyrka och krymper nästan alltid lite vid tvätt. Den är lättskött, tålig och ett prisvärt material. Bomullen tål höga temperaturer och har hög motståndskraft mot ljus.

 

Dun är ett naturmaterial som andas och leder bort överflödig fukt och värme från kroppen men ser till att behålla lagom mycket värme i luftskiktet närmast kroppen.

 

 

 

Fleece är polyester med kort, tät lugg och ett material med viss stretchförmåga. Det håller värmen bra och är ett mjuk och skönt material. Fleece bör tvättas skonsamt i 40 grader.

 

 

 

Bäckebölja är ett bomullstyg och används ofta i påslakan och uppleves som extra svala. Det är ett lite bubblig struktur på tyget. Bäckebölja bör man undvika att stryka och mangla för att behålla strukturen.

 

Frotté är en vävkvalitet för bomull. Slutresultatet påverkas bland annat av hur många öglor som vävs per centimeter och hur höga öglorna är. Täta och höga öglor ger en tjock och fin frotté med hög absorptionsförmåga, medan avskurna öglor på ena sidan ger en glansig velouryta.

 

 Jacquard är ett dekorativt vävt tyg. Mönstret vävs in i tyget

 

 

 

 

 

 

Organza är ett tunt och fintrådigt, skirt tyg.

 

Panama och halvpanama är vävtekniker där det är dubbla trådar i båda riktningar i väven. På halvpanama är det dubbla trådar bara i en riktning. Ger ett stabilt och ganska tjockt tyg.  

Satin är ett tyg vävt av siden eller bomull. Det känns svalt och behagligt och har en fin lyster. Det är följsamt och lättskött.

 

 

Quiltning är en textil teknik där man lägger ett luftigt material mellan två tyglager och syr sedan rakt igenom tyglagren. Ofta syr man i dekorativa mönster.

Voile är en slöjliknande och nästan transparent väv. Materialet kan variera.

 

Lin är en naturfiber från linväxten. Tyget har fin lyster och är mer smutsavvisande än bomull men skrynklar lättare. Det har hög vattenuppsugningförmåga. Linne mår bra av att manglas då det får extra fin lyster.

Polyester är en grupp av syntetfiber. Polyester håller formen bra och krymper inte vid tvätt. Den skrynklar inte och är mycket lättskött. Polyester blandas ofta med andra material.