Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

 

 

 

Inredningstips för gardiner

En gardin kan verkligen förändra ett rums intryck, men ibland kan det vara en utmaning att få till det. Vi hjälper dig att fixa stilen!

Om du har ett stort fönsterparti kan du ha fler längder än en på varje sida. Häng t.ex. en i mitten om fönstrena är delade eller häng flera omlott så det ser maffigare ut. 

Välj gärna en färg som antingen matchar eller accentuerar med de övriga färgerna i rummet. Titta på väggar, mattor och möbler.

Tänk på att inte blanda för mycket olika mönster. Har du en tapet med mycket mönster kan det t.ex. vara fint med enfärgade gardiner och tvärtom om du har enfärgade eller svagt mönstrade väggar.

SÅ HÄR MÄTER DU DITT FÖNSTER OCH DINA GARDINER

A. Fönstrets bredd
Har du ingen gardinstång, mät fönstrets bredd och lägg till 5-10 cm på varje sida som du sätter stången utanför.

B. Korta längder
Mät från gardinstången och 10-30 cm nedanför fönsterbrädan. Lägg till för upplägg och eventuellt rynkhuvud.

C. Långa längder
Mät från gardinstången och ned till golvet. Lägg till för upplägg och eventuellt rynkhuvud.

 

Väggavstånd
Mät fönsterbrädans djup så att du får rätt väggavstånd och gardinstängerna hamnar på rätt djup. Räkna alltid väggavståndet från den innersta gardinstången.

Gardinstänger
Om du har en vanlig gardinstång mäter du hela stången inklusive böjar. Om du har en mormorsstång mäter du måttet mellan fästena.

 

RÅD VID KLIPPNING AV TYG

När det gäller mönstrade metervaror och kappmetervaror blir det bäst om du klipper efter mönstret istället för att riva tyget.

Vi kan hjälpa dig att klippa dina metervaror och kappmetervaror i önskad storlek och rätt antal bitar när du beställer. Kontakta oss via telefon i samband med din beställning så hjälper vi dig.