Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

 

 

 

952 artiklar
Sortera efter:
Visa fler

Gardiner

Skapa ditt personliga och ombonade hem med nya gardiner från lineahemma.se. Gardiner kan förändra ett helt rum genom att använda t.ex. vackra färger och mönster. Vi vill ju att gardinerna ska skapa blickfång och få ett trivsamt intryck.

Vilken stil eftersträvar du? En lyxig eller en mysigare känsla? Vill du kanske ha luftiga och ljusa gardiner eller passar det bättre med något mörkare och tyngre. Vi har nog det du söker! 

Varför gardiner?

Idag är det modernt att ha gardinlösa fönster. Men vi anser fortfarande att det ger ett ombonat intryck till dig som bor där. Gardiner kan vara effektiva på många sätt: trevliga att se på, skyddar mot direkt drag från fönstret och ventiler, insynsskydd med mera.

Gardinen har ett syfte

Börja med att tänka efter vad för sorts gardin du är ute efter. Är det något speciellt? Det finns massor av olika gardintyper: Panellängder, Kanallängder, Öljettlängder, Knytbandslängder, och många fler. Se vår gärna vår gardinguide.

Vill du kunna reglera ljusinsläppet i rummet eller bara styla om dina fönster. Med smart gardininredning som mörkläggningsgardiner kan du snabbt stänga ute starkt ljus.

Vill du däremot få in så mycket ljus som möjligt då är ljusa och skira gardiner att föredra. Knepet för att få till den där känslan som du vill ha i rummet kan även styras av vilket uppsättningsalternativ du föredrar. 

Små eller stora fönster

Storleken på fönstren kan vi ju inte alltid styra över, då är gardinerna viktiga. Vill du ha mycket tyg till stora fönster så har vi ju en mängd metervaror att välja mellan. Valmöjligheterna är oändliga.

Små fönster kanske bara kräver en liten gardinkappa eller gardinbåge. Fundera på om du vill ha en kappa i en färdig längd eller har du ett udda fönster där du behöver köpa metervara. Även hissgardinerna har hittat tillbaka i många utföranden och färger. Perfekt om du vill eller måste reglera höjden själv.

Val av tyg

Mönster och färg spelar roll för din egen känsla. Välj därför tyg efter din stil, är det kanske klassiskt eller grafiskt mönster som tilltalar dig. Enfärgat passar bra i de flesta hem men lite mönstrat livar upp det en aning. Fundera om du vill ha lite tunnare gardiner i något blandtyg, t.ex. polyester och bomull eller en något tätare i t.ex. 100% bomull. Gardiner i ett tjockare material som t.ex. sammet har ju fått ett uppsving de senaste åren.

Kvalitet och pris

Även lite billigare gardiner kan vara av bra kvalitet. Så låt dig inte luras av priset. Ibland vill man ju kunna byta flera gånger om året och då är lite billigare gardiner ett bra alternativ. Vi har en mängd olika gardiner till bra priser och bra kvalitet. Man måste dock sköta textilierna enligt tvättråd.

Vad behövs till gardinerna?

När du nu valt vilka gardiner du vill ha ska du se över om det är några tillbehör du behöver köpa till. Det många glömmer är att gardinstången är del av intrycket. En vacker ändknopp på stången kan göra det hela komplett!

Det är inte alltid man hittar exakt rätt längd på sina gardiner och då kan man behöva fålla upp gardinerna med lite strykbar symaskiner och tillbehör att köpa till.

Att köpa gardiner online

Det är smidigt och bekvämt att beställa sina gardiner från vår webbutik. Du kan snabbt välja vilken typ av gardin du vill ha och snabbt filtrera efter dina önskemål som storlek, färg och mått.