Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

 

 

 

0 artiklar
Sortera efter:Din sökning gav tyvärr inga träffar

Tyngdtäcke

Genom att byta till ett tyngdtäcke, även kallat vikttäcke, kommer din sömn att bli bättre. Du kommer att sova djupare och mer rofyllt jämfört med ett vanligt täcke. Tyngdtäcke har länge använts inom terapi och är en viktad filt som via sin tyngd applicerar tryck på kroppen och simulerar känslan av att bli omfamnad, likt en kram. Vanligtvis väger täckena mellan 5-12 kilo.

Ett tyngdtäcke hjälper ofta personer med sömnproblem att komma till ro, slappna av och till att få en bättre och längre sömn. Många som provar ett tyngdtäcke märker resultat redan efter första natten, men rent generellt brukar det ta runt 1-2 veckor innan man märker av en effekt.

Ett tungt täcke ska motsvara ungefär 10% av din kroppsvikt

Ett tyngdtäcke ska motsvara mellan 10-15% av din kroppsvikt för att få ut bästa möjliga effekt.

  • • 30-50 kg rekommenderas tyngdtäcke på 5 kg.
  • • 50-70 kg rekommenderas tyngdtäcke på 7 kg.
  • • 55-90 kg rekommenderas tyngdtäcke på 9 kg.
  • • 90-120 kg rekommenderas tyngdtäcke på 12 kg.

    Tänk på att tyngdtäcken inte bör användas av barn under 5 år, då det är viktigt att barnet själv kan ta av sig täcket vid behov.

Bättre sömn och mer energi

Under det senaste året har tyngdtäcken blivit allt mer populära i sovrummet och alla som sover med ett tyngdtäcke kan nog hålla med om att det var en bra investering. Inom sjukvården skrivs även tyngdtäcken ut som hjälpmedel till personer som lider av ångest och svåra sömnsvårigheter.

Tyngden, trycket och den omfamnade känslan som ett tyngdtäcke ger är viktiga komponenter för att slappna av och ko mma till ro. När du får en bättre kroppsuppfattning med hjälp av tyngdtäcket och spänningsnivån i kroppen minskar, så får du även en bättre andning och ett ökat lugn, vilket i sin tur leder till att du kan slappna av, komma ner i varv och få en bättre kvalitet på din sömn.

Fördelar med ett tyngdtäcke

Studier om tyngdtäcken är fortfarande få och de studier som har gjorts har varit på mindre testgrupper. Dessa studier har visat att när man sover med ett tyndgtäcke ökar halten av oxytocin och serotonin (som är våra må bra-hormoner) samtidigt sjunker stresshormonet kortisol, vilket i sin tur leder till en bättre djupsömn.

De mest omtalade fördelarna med ett tyngdtäcke är:
• Minskade sömnproblem.
• Dämpar oro, ångest och stress.
• Lindrar värk och smärta.
• Hjälper vid diagnoser som ADD/ADHD.

Vad kunder har sagt om våra tyngdtäcken

Fler och fler har upptäckt alla fördelar med ett tungt täcke. Detta har kunder sagt om våra tyngdtäcken:

”Tyngdtäcke är det skönaste som finns att sova med. Det hjälper mig med sömnen och jag sover bättre.” /Per

”Det är helt underbart att sova med erat tyngdtäcke, det hjälper så mycket.” /Malin

”Jag somnar som en stock, varje natt.” /Olivia

”Jag ligger mer still säger min sambo och jag sover så mycket bättre än tidigare!” /Jasmine

Tyngdtäcke från Borganäs

Våra tyngdtäcken kommer från varumärket Borganäs, som är ett väletablerat varumärke inom sängtextil. Borganäs grundades år 2000 och ägs av det svenska familjeföretaget Franzéns Textil. Tyngdtäckena från Borganäs finns i fyra olika vikter, 5 kg, 7 kg, 9 kg och 12 kg. Tyngdtäckena är i 100% bomull och certifierade av Öko-Tex. Tyngden uppstår av insydda kiselpärlor i täcket. Alla våra tyngdtäcken är i storleken 150x210 cm och passar utmärkt till vanliga påslakan.

Tvätta ett tyngdtäcke

Det är inte svårt att hålla tyngdtäcket fräscht! Oftast räcker det med att hänga ut tyngdtäcket på vädring regelbundet, om du använder ett påslakan till tyngdtäcket, vilket vi rekommenderar. Piska eller dammsug ej tyngdtäcket. Skulle du behöva tvätta tyngdtäcket rekommenderar vi kemtvätt. Det fungerar även att tvätta tyngdtäcket i 60 grader, men kontrollera först tvättmaskinens kapacitet. Välj ett skonsamt tvättprogram med en låg centrifugering, som gärna motsvarar handtvätt. Plantorkning håller tyngdtäcket finast, torktumla eller stryk ej tyngdtäcket.

Tyngdtäcke till billigt pris

Ett bra, tungt täcke behöver inte kosta mycket mer än ett vanligt täcke. Vi har tyngdtäcken i olika vikter till ett billigt pris. Kolla även in våra påslakan och lakan för att få en helt ny sängupplevelse tillsammans med ditt nya tyngdtäcke från oss. Hos oss handlar du alltid med 14 dagars returrätt.